Sel nädalal oli Türi Kevade Koolis leivanädal
Õpetaja Marge rääkis põnevalt leiva teekonnast – alates teraviljadest kuni valmis leivani – ning tutvustas, mida kõike saab erinevatest viljadest valmistada.
Kooli kokk Mari esitles seejärel mitmeid leivasorte: Kodukandi rukkileib, Pealinna peenleib (teraviljade ja seemnetega), Rukkipala (juuretisega täisteraleib), Kanepiseemne leib (idandatud rukkiteradega). Juurde pakkus imemaitsvaid võideid: munavõiet, punapeedivõiet ja kikerhernevõiet – kõik tema enda valmistatud!
Leivanädal lõppes Samliku Pekkeri pagarikoja külastusega. Maitsesime juuretist ja ahjusooja leiba, jälgisime, kuidas valmib magushapu sai ning õppisime, et tainast tuleb liigutada iga poole tunni järel – tõeline kannatlikkuse kunst!
Lisaks saime oma käega katsuda ja maitsta erinevaid viljateri – lina, rukis, spelta ja nisu.
Aitäh Samliku Pekkerile sooja vastuvõtu ja maitsvate elamuste eest!