Leivanädal Türi Kevade koolis

Loomise kuupäev 30.10.2024

Oktoobrikuisel leivanädalal rääkisime Kevade Koolis leiva teekonnast – kuidas see meie lauale jõuab. Nädala lõpus panime käed külge ja küpsetasime ise leiba, juhendajaks õpetaja Marge Pener. Meie leib valmis Paide Püha Risti kiriku lõikustänupühaks.

Kuidas leib valmis?

  1. Eelmisel õhtul segasime kaussi rukkijahu ja juuretise, lisades käesooja vett. Jätsime taigna 12 tunniks hapnema. 
  2. Hommikul lisasime veel jahu ja segasime hoolega. 
  3. Määrisime leivavormid võiga ja silusime taina märja käega siledaks. 
  4. lasime vormidel 1–2 tundi kerkida. 
  5. Küpsetasime leiba 200 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit, siis lasime leival veel 15 minutit ahjus olla. 
  6. Keerasime leivad käteräti sisse, et nad saaksid rahulikult jahtuda.

Oleme arvamisel, et küpsetasime maailma parima leiva!

Viimati muudetud 30.10.2024.