Oktoobrikuisel leivanädalal rääkisime Kevade Koolis leiva teekonnast – kuidas see meie lauale jõuab. Nädala lõpus panime käed külge ja küpsetasime ise leiba, juhendajaks õpetaja Marge Pener. Meie leib valmis Paide Püha Risti kiriku lõikustänupühaks.
Kuidas leib valmis?
- Eelmisel õhtul segasime kaussi rukkijahu ja juuretise, lisades käesooja vett. Jätsime taigna 12 tunniks hapnema.
- Hommikul lisasime veel jahu ja segasime hoolega.
- Määrisime leivavormid võiga ja silusime taina märja käega siledaks.
- lasime vormidel 1–2 tundi kerkida.
- Küpsetasime leiba 200 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit, siis lasime leival veel 15 minutit ahjus olla.
- Keerasime leivad käteräti sisse, et nad saaksid rahulikult jahtuda.
Oleme arvamisel, et küpsetasime maailma parima leiva!
Viimati muudetud 30.10.2024.